REJSEKORT SOM APP

Rejsekort som app klar til de første rejsende

09-04-2024

Vær blandt de første 20.000 der downloader Rejsekort som app og få mulighed for at checke ind og ud med et enkelt swipe på telefonen, når du bruger bus, tog, metro og letbane.

Rejsekort som app vil gøre billetkøb til kollektiv transport nemmere og hurtigere, nu vil det blot kræve et swipe på telefonen for at sikre sig en gyldig billet. Appen registrerer automatisk, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane, og hvilket stoppested eller station rejsen starter og slutter på. Skifter du  transportmiddel undervejs, skal du ikke checke ind på ny.

Appen reducerer risikoen for at glemme check ud, da den både kan minde dig om at checke ud og alternativt checke ud for dig, når rejsen er slut. I den første version vil et begrænset antal rejsende få adgang til appen, og i den kommende tid vil flere kunne komme til.”Vi har glædet os meget til at lancere første version af Rejsekort som app. Det er en stor milepæl, og vi glæder os til at videreudvikle appen over de kommende år,” siger Kasper A. Schmidt, adm. direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S.

Lige nu kan du checke ind, hvis du har en iPhone, er over 18 år og har MobilePay – kort tid efter kan Androidbrugere også downloade appen. Senere på året vil alderspensionister kunne få gavn af appen. De kommende år vil der blive tilføjet mange flere funktioner til appen. I 2025 vil også børn og rejsende, der er visiteret til rabat, kunne checke ind med Rejsekort som app, ligesom det bliver muligt at checke medrejsende, hunde og cykler ind.Appen kan downloades fra App Store og Google Play. Er man ikke blandt de første, der får mulighed for at tage appen i brug, kan man skrive sig op og få besked, når Rejsekort &  Rejseplan A/S åbner for flere brugere.

Begrænsningen i antallet af brugere bliver ophævet i løbet af 2024.

Hvad med det eksisterende Rejsekort?
Selvom Rejsekort & Rejseplan A/S nu lancerer en app, kan rejsende stadig bruge Rejsekort som kort:

”Vi ved, at der er en gruppe af vores nuværende Rejsekortkunder, som af forskellige årsager ikke ønsker eller har mulighed for at bruge en app. Dem udvikler vi også en ny løsning til i form af fysisk udstyr, som det kendes fra det nuværende Rejsekort. De får et relevant og sammenhængende tilbud til at købe billet. Vi udfaser ikke det fysiske Rejsekort, før vi har et godt alternativ på plads for dem, som ikke kan anvende appen,” understreger Kasper A. Schmidt.

Fakta om Rejsekort som app
Sådan virker den første version af Rejsekort som app

 • I denne version kan du rejse med appen, hvis du er over 18 år og kan betale med MobilePay.
 • Check ind og ud sker med et swipe i appen og ikke på de blå Rejsekortstandere.
 • Appen registrerer automatisk, om rejsen foregår med bus, tog, metro eller letbane.
 • Afregning for dine rejser sker en gang i døgnet via MobilePay.
 • Du kan rejse som med det nuværende Rejsekort, dvs. hele Danmark samt Øresundstog til Malmö C, Hyllie og Triangeln og buslinje 110 Sønderborg-Flensborg, dog undtagen Bornholm.
 • Hvis du glemmer at checke ud, kan appen minde dig om det og endda checke ud for dig, hvis du slår funktionen Smart check ud til. Derudover bliver rejsende der har glemt check ud, automatisk checket ud hver nat kl. 04.00, hvis de er checket ind inden kl. 22.00.

Rabat på rejser

 • Der optjenes fortsat rabat i appen.
 • Der er tidsrabat ved rejser indenfor et regionalt takstområde, og rejsen begynder uden for myldretiden. Det vil sige hverdage kl. 11-13 og kl. 18-07 samt lørdag, søndag og helligdage.
 • Trafikvirksomhederne giver 40 % rabat på rejser i Jylland og på Fyn ved brug af Rejsekort som app. Man får rabat i den kalendermåned, hvor man tager appen i brug samt den efterfølgende kalendermåned. Efter de to første kalendermåneder vil rabattrinnet være afhængigt af, hvor meget man har rejst og optjent i Rejsekort som app.


Sådan passer vi på dine data

 • For at udstede en gyldig billet, beregne din rute og dens pris korrekt, laver appen et match mellem GPS’en i brugerens telefon, de stationer eller stoppesteder brugeren kører forbi og køreplaner fra Rejseplanen.
 • Appen bruger kun dine lokationsdata i forbindelse med dine rejser.
 • De lokationsdata, som registreres umiddelbart efter check ud, bruges udelukkende i anonymiseret form til at udregne din rute korrekt.
 • Loven og dine rettigheder som kunde bestemmer, hvilke data vi gemmer.


Om leverandøren af Rejsekort som app

 • Hen over sommeren 2023 blev der gennemført et miniudbud på selskabets rammeaftale med det formål at anskaffe et app-baseret Rejsekort. Valget faldt på FAIRTIQ efter en omhyggelig vurdering ud fra objektive kriterier om kvalitet, pris og tidsplan.
 • Rejsekort & Rejseplan A/S kunne i december 2023 fortælle, at Rejsekort som app var på vej, og i dag tirsdag den 9. april er appen klar til brug for de første 20.000 rejsende over 18 år, som har MobilePay.
 • Rejsekort & Rejseplan A/S ejes af DSB, Trafikselskabet Movia, Metroselskabet I/S, Midttrafik, Sydtrafik, Nordjyllands Trafikselskab, FynBus og BAT og står for udvikling og drift af produkterne Rejsekort, Rejseplanen, RejseBillet og nu også snart Rejsekort som app.
 • I 2023 blev Rejsekort anvendt som betaling på mere end 176 mio. rejser med bus, tog, metro og letbane på tværs af landet, mens der dagligt var 1,5 millioner rejsesøgninger på Rejseplanen.

Læs mere om Rejsekort som app