Fremtidens Kollektive Trafik

Mest muligt mobilitet for flest muligt i Nordjylland uden at omkostningerne stiger. Det er kernen i Fremtidens Kollektive Trafik, hvor de første ændringer i Nordjylland blive gennemført fra august 2024.

Fra 11. august 2024

Opgradering af stoppesteder og flere afgange

I august 2024 vil de første ændringer til Fremtidens Kollektive Trafik i Nordjylland blive indført. Vi opgraderer stoppestederne for expresbusserne og indsætter flere afgange, så det bliver lettere for flere at benytte den kollektive trafik. 

Fra den 11. august kan du således stige på expresbussen ved Hegelystien og Bøgelunden i Hjallerup. Samtidig opgraderes otte eksisterende stoppesteder på strækningen mellem Aalborg og Asaa, som fremover betjenes af expresbusser.

Vi etablerer også nye stoppesteder mellem Nibe og Løgstør. Det drejer sig om helt nye stoppesteder ved hovedvejen i Sebbersund og Farstrup. Stoppestedet i Brøndum vil fremover også blive betjent af en expresbus. 

Opgraderingen betyder, at stoppestederne blandt andet udstyres med læskærme med lys, en buslomme så bussen ikke længere skal standse midt på vejen, cykelparkering og infotavler.

Læs mere om expresbus her

Plustur-retur

Først en Plustur så en bustur - eller omvendt!

Plustur er en moderne form for kollektiv trafik, hvor du nemt og sikkert får et lift til eller fra bussen, hvis du har langt til stoppestedet. Vi henter dig og kører dig til nærmeste stoppested, hvorfra du kan komme videre med bus eller tog. 

I tyndt befolkede områder skal man vænne sig til en mere fleksibel kollektiv trafik end de traditionelle busser. Den fleksible trafik – flextrafikken – er forbundet med expresbusserne og erstatter regionalbusserne i de områder eller på de tidspunkter, hvor der ikke længere er kunder nok, til at det giver mening at køre rutetrafik med busser.  

Disse ændringer sikrer, at du både nu og i fremtiden har gode muligheder for at benytte kollektiv trafik. Også selvom du ikke har en busrute lige udenfor døren.

 

 

Læs mere om Plustur

Ruteændringer fra den 11. august

Fra 11. august 2024 træder en række ændringer i kraft, som vil forbedre expresbusnettet og gøre det lettere for flere at benytte den kollektive trafik.

Se ruteændringer i Nordjylland

Der sker også en række ændringer i bybusnettet i Aalborg

Læs mere om ændringer i Aalborg

Flextrafik - Vi henter dig

Uanset hvor i Nordjylland du bor, eller hvor du skal hen, har vi et tilbud om kørsel til dig. Flextrafik kører efter behov og ikke efter en fast køreplan. Og med langt det meste Flextrafik bliver du hentet eller kørt lige til døren.

Læs mere om Flextrafik

Vi kører også sammen i bil

Det skal være let at finde nogen at dele turen til og fra job eller uddannelse med. Både hvis du er bilist med ekstra plads i bilen, og hvis du mangler et lift. 

 

Læs mere om samkørsel her